středa 1. prosince 2010

Expedice Itálie 2010 - Report /0/

Itálie – Sicílie v prosinci 2010 » FOTO «

Dlouhodobá předpověď slibovala babí léto, ale pochybnosti kolegů způsobili to, že se „zrno oddělilo od plev“ a jela ta správná parta, která si to náramně užila. Žádní teplouši! Jak by řekl Mářa, ale samí ostřílení a ošlehaní hoši:

Petr Svoboda, Martin Trojan, Libor Merta, Kryštov Trojan, Pavel Vykoupil a Martin Obst.

Věkový průměr lehce pod 40 takže ne zrovna atraktivní objekty pro místní krasavice, tak ženy naše nemusíte mít strach!

Moto jsme měli opravdu rozličné, převládaly supersporty v počtu 3ks, dále cestovní báwa 2ks a jedna dobrodružná Káťa. Tato skutečnost jen dokazuje že se po západní a jižní Evropě opravdu dá jet na všem co má motor a řidítka a výkon nad 40kW Pryč s předsudky, na motorce prostě nezáleží a každý si to užije na tom co mu přirostlo k srdci. Teď se mnou kuci z BMWGS nebo KTM klubu určitě nesouhlasí ale to neva, co hlava, to názor.

Původní plán byl maličko jiný a nepřízeň počasí v prvním dnu nám ho trochu změnila. Namísto ponechání bydlíku a vleku v kempu v Římě jsme to natáhli až do Pompejí a tam zakotvili v kempu na úpatí Vesuvu.

Skutečná trasa na moto: ujeto 2200km, vypito 8 lahví Grappa.

Večerní keci o očekávané erupci nás donutili dát si řádný doušek Jupíka (tak Ostravaci maskují slivku) a usnout jak miminko. Ráno vstáváme do zamračené oblohy a nálada se lepší. „Tak chlapci, pome!“ zavelí Petr a vyrážíme.