čtvrtek 23. prosince 2010

Expedice Itálie 2010 - a nechce se domů /5/

Konec přišel záhy, nechce se nám startovat, protože každý víme, že až chcípneme motor, tak budeme nakládat na vlek a pojedeme domů do zimy! Brrrr… tak si ještě užijme ten poslední den v letošní Itošce, celkem 470km. Nejprve se podíváme do města Taranto. Nedaleká obrovská průmyslová zóna nijak nenarušuje překrásnou historickou část města. Dáme jedno z posledních „uno cafe ristretto“ a zamíříme do vnitrozemí, kde máme opět štěstí na výběr trasy a jedeme po úžasném dlouhém hřbetu s pěknými výhledy. V již známém městě Potenza naposledy tankujeme, zatlačíme slzu a naposledy nasedáme na motóry. V Pompejích se zdržíme jen krátce a vyrážíme Petrovým bydlíkem domů…

Ciao Italia, díky za vše, bylo to fantastické. Skvělá parta, Grappa, motorky, KTM, dobrá trasa. Počasí na jedničku. Co přát si víc?

Jižní Itálie ve mě zanechala spoustu dojmů. Jednak mě ubezpečila že je pro motorky opravu zemí zaslíbenou o čemž svědčí i to, jak ohleduplně se k motorkářům na silnici chovají. Nikoho nerozčílí jen projíždějící motorky, jak tomu je u nás. Policie zde takřka ignoruje existenci motocyklů, jak milé překvapení! Dále úchvatné přírodní scenérie i kulturní síla této jižní země jistě silně zapůsobí na každého motocestovatele. Nemá smysl více psát, to se musí zažít!

Miki